تحولات منطقه

فرمانده یگان حفاظت سازمان محیط زیست گفت: حدود ۲۰ پاسگاه داریم که ساختمانشان عملاً خالی از محیط‌بان است.

۲۰ پاسگاه خالی از محیط‌بان داریم/ واکنش به آمار معنادار کشته شدن محیط‌بانان در ایران
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

سرهنگ جمشید محبت‌خانی، در خصوص متخلفان پرونده درگیری ماهیگیران با محیط‌بانان گفت: متخلفان شناسایی شده‌اند، اما فعلا بازداشت نشده‌اند.

وی توضیح داد: خبری منتشر شده بود مبنی بر اینکه حادثه‌ای جدید در یاسوج رخ داده، در صورتی‌که متهم‌های قبلی بازداشته نشده‌اند که این نادرست است. متهمان تیراندازی یاسوج حدود دو ماه پیش دستگیر شده‌اند و اکنون نیز تحت نظر مقام قضایی هستند و قانون در مورد آنان اجرا خواهد شد.

محبت‌خانی افزایش صدمات برای محیط‌بانان را تکذیب کرد و افزود: یک فقره مرگ نیز موضوعی پزشکی بود و اصلاً ارتباطی با محیط‌بانی نداشت. محیط‌بان مذکور خود بیماری قلبی داشت، در پاسگاه خواب بود که دچار سکته قلبی شد.

وی با اشاره به چرایی درگیری‌های محیط‌بان‌ها گفت: ۳۰ درصد مناطق حفاظت شده ما از طریق تجهیزات نوین مثل کوادکوپتر یا دوربین‌های مداربسته پایش می‌شوند و پایش و حفاظت ۷۰ درصد باقی‌مانده مناطق همچنان به روش قبل در حال انجام است.

او تصریح کرد: البته باید توجه کرد که حتی اگر صددرصد پایش نیز از طریق دوربین‌های آنلاین مداربسته و پایش‌های هوایی مثل کوادکوپتر انجام شود این باعث نخواهد شد که تلفات ما به صفر برسد؛ زیرا اولاً بعضی از مناطق پوشش داده نخواهند شد و دیگر اینکه، جامعه مقابل محیط‌بانان، شکارچیان مسلحی هستند که حتی سلاح سرد هم به همراه ندارند بلکه سلاح گرم به دست می‌گیرند و وقتی محیط بانان ما را در گشت ببینند درگیری بروز می‌کند.

وی تصریح کرد: البته با آموزش‌هایی که در مورد طریقه برخورد با این افراد داده‌ایم و با قوانین حمایتی که طی چهار تا پنج سال گذشته تصویب و اجرا کرده‌ایم، شاهد کاهش آمار درگیری و صدمه نسبت به سال‌های قبل هستیم، نه اینکه وضعیت خوب باشد، بلکه در مقایسه با گذشته بهتر است و باید به سمت بهتر شدن هم پیش برویم، اما تلفات نیز صفر نخواهند شد.

محبت‌خانی با تکذیب بالاتر بودن معنادار آمار کشته شدن محیط‌بانان در ایران نسبت به جهان گفت: امسال دو محیط‌بان از دست داده‌ایم که هر دو از قبل بیماری داشتند و با فاصله زمانی دو تا سه ماهه، جان باخته اند. البته آمار صدمات نیاز به بررسی دارد، اما من وقتی وضع امروز خودمان را با گذشته مقایسه می‌کنم، می‌بینم صدمات کمتر هم شده‌اند.

فرمانده یگان حفاظت سازمان حفاظت محیط زیست تصریح کرد: محیط بانان ما کمبود تجهیزات دارند و باید پیگیری کنیم تا وضع بهتر شود. قانون به‌کارگیری سلاح محیط‌بان‌ها نیز باید اصلاحاتی داشته باشد و من پیگیر این موارد هستم. علاوه بر این، به حمایت از محیط‌بانان و بهبود معیشت آنان نیز باید توجه شود. همه این موضوعات در دستور کار ما قرار دارند و در حال پیگیری آن‌ها هستیم، اما این‌گونه نیست که وضع محیط‌بانان از نظر صدمات بدتر شده باشد.

محبت‌خانی در واکنش به ورود گرازهای گرسنه به لاهیجان گفت: در فصول سرما به‌ویژه زمستان و ماه آخر پاییز به علت بارش برف، تغذیه حیات وحش با مشکل مواجه می‌شود و جانوران وحشی به سمت مناطق مسکونی در حاشیه بعضی از شهرها و روستاها روانه می‌شوند. شرایط جوی و کمبود غذا این جانوران را هرساله به سمت محل‌های مسکونی می‌کشاند. مردم حتماً در این زمینه دقت داشته باشند و با سازمان محیط زیست همکاری کنند. اگر کسی قصد آسیب به این جانداران را داشت حتماً با تلفن ۵۴۰ تماس بگیرید  یا به نزدیک‌ترین محیط‌بانی گزارش کنید تا سودجویان با سوءاستفاده از این شرایط آنان را شکار نکنند.

وی در مورد مسئله کمبود محیط‌بان نیز گفت: در حال حاضر ۵۰ درصد کمبود محیط‌بان داریم، یعنی برای مثال باید اکنون هشت‌هزار محیط بان داشته باشیم، اما چهارهزار محیط‌بان داریم و این کمبود در مناطق ما کاملاً محسوس است.

وی افزود: سالانه به ما مجوز استخدام ۲۵۰ نفر داده‌اند که با این تعداد تنها می‌توان جای افرادی که بازنشسته و از خدمت خارج شده‌اند را پر کرد. یعنی عملاً در چند سال گذشته در راستای جبران کمبود نیرو اتفاقی نیفتاده است. از سازمان امور اداری استخدامی نیز خواهش کرده‌ایم و نامه‌ای هم قبلاً نوشته شده و الان در حال پیگیری آن هستیم تا نیروی انسانی لازم برای محیط‌بانی را تأمین کنیم تا این عزیزان بتوانند به معنای واقعی کلمه انجام وظیفه کنند، چون کمبود نیروی انسانی یکی از چالش‌های ما است. باید به‌مدت چهار سال هر سال سهمیه‌ای با ظرفیت هزار مورد جذب  به ما بدهند تا بتوانیم نیرو بگیریم، آموزش دهیم و به بدنه محیط‌بانی کشور الحاق کنیم تا بتوانیم از این وضعیت خارج شویم.

محبت خانی خاطرنشان کرد: کمبود افراد خودبه‌خود باعث افزایش جسارت شکارچیان متخلف نسبت به محیط‌بانان می‌شود. بعضی پاسگاه‌های ما با کمبود شدید نیرو مواجه هستند و بعضی از پاسگاه‌ها نیز کاملاً خالی‌اند؛ یعنی در حدود ۲۰ پاسگاه داریم که ساختمانشان عملاً خالی از محیط‌بان است. این پاسگاه‌های خالی به تعداد محدود در هر استانی وجود دارند.

منبع: خبرگزاری ایلنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha